30 Temmuz 2015 Perşembe


Arama motoru olarak neden google kullanırız ? Arama motorunun tarihçesi nedir ?

1994 de Lycos web üzerindeki ilk arama motorunu duyurdu, böyle bir şeye gerçekten ihtiyaç vardı, web alemi o kadar uçsuz bucaksızdı ki herkesin doğru bir bilgiye ulaşmasını sağlayan aracıya ihtiyacı vardı, çok fazla doğru seçeneklere ulaşılamasa da Lycos o  zamanlar bir nebze olsun çözüm getirebiliyordu, ve 4-5 sene sonra bu işin ciddi bir pazar oluşturacağı bilindiği için yeni arama motorları piyasada varlık gösterdi.

Çok fazla kişi bilmez ama google dan önce Yandex kurulmuştu, bugün 10 milyardan fazla sayfa barından yandex 1997 de kuruldu gerçi Türkiye'de bilinirliği neredeyse 2005 den sonra başladı,

Google ise 1998 de kuruldu ve pazarın dünyadaki tartışmasız tek lideri.  Çok fazla lafı uzatmayacağım ama demek istediğim vizyon sahibi olmayan yöneticilerden oluşan şirketler yok olmaya mahkumdur. Yukarıda yazdığım bu konu durumu o kadar güzel özetliyor ki. 

Neden daha önce kurulan bu arama motorları şuan revaçta değil de sadece google  rakipsiz tek lider ? Kısacası iş hayatındaki patronların yönetici veya personel seçimlerindeki hataları kendi şirketlerinin sonu olmasına kadar gidiyor, o yüzden vizyon sahibi ve işini bilen insanlarla çalışmak size her zaman kazandırır.  

0 yorum:

Yorum Gönder

Unordered List

Sample Text

hangifirmada.blogspot.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Konular

Yeni Konular

Text Widget