11 Ağustos 2015 Salı

Arazi Araçları

Arazi aracı bilindiği üzere arazide rahatça sürülebilen araç gruplarına genel verilen isimdir. 4x4 yani 4 çarpı 4 dediğimiz olay ise 4 tekerleğe de iten gücü verilerek elde edilen tork ile güçlü bir performans elde edilmesidir.

Arazi aracına olan talep son günlerde bir hayli fazlalaştı, nedeni ise yapılacak veya yapılan termik santralleri, barajlar gibi arazide keşfi istenen büyük projeler için mühendisler görevlendirilmekte, kimi zaman dağın en tepesinde kimi zaman kuş uçmaz kervan geçmez virane yerlerde, bataklık olmuş bölgelere ulaşım ve ekipmanların taşınma işi bir hayli zordur.

Keşif yapacak proje personeli için firmalardan kiralama yolu ile bu araçlar temin edilmektedir ve son dönemlerde bir hayli talep olmasından dolayı arazi aracı kiralama konusunda ciddi bir talep karşılama sıkıntısı yaşanmaktadır.

Sadece 4x4 Kiralamak Yeterli mi ?

Hayır, 4x4 aracı kiralama dışında kullanacak personelinde yeni kanun ve yönetmelik gereği bir takım sahip olması gereken sertifikalar olmak zorundadır. 4x4 sertifikası, off road sertifikası gibi bir takım sertifikalara sahip personeller tarafından bu araçlar kullanılmalıdır. Yine bu personellerin tecrübesi arazide hayat kurtaracak kadar önemlidir. Saplanılan bataklıktan çıkma, gidilmesi imkansız yerler için  doğru bir rota planlama ya kadar ciddi bir bilgiye sahipler. 

Arazi aracı almak mı ya da kiralamak mı daha ekonomik ?

Aslında bu sorunun cevabı tamamen çalışmakta olduğunuz proje ile alakalıdır, sadece projenin keşfi için kiralanma talebi daha yüksek olduğundan proje firmalarının %90 ı aracı kiralamayı tercih ediyorlar. Zira kısa süren iş için hem personel hem araç ve aracın maliyetlerini karşılamak zarara neden olabilir. 

Tüm Türkiye'den Hizmet

Sektöründe profesyonel firmalar ile çalışmak çok daha avantajlar sağlar, profesyonel firmalar siz nerede olursanız olun hizmet verirler bu yüzden illa oturduğunuz bölgeden araç kiralama aramak mantıksız olur. Firma ile anlaşırsınız, personellerinizi istediğiniz ilden alırlar, keşiş yapılacak bölgeye götürürler ne kadar sürecek ise o kadar kalır ve personellerinizi geri adreslerine bırakırlar. 

Bu konuda Türkiye'nin en saygın ve profesyonel firması 4x4 kiralama yı önermek sanırım yanlış olmaz. İstediğiniz aracı seçin ve hizmeti alın bu kadar basit.

Güzel bir off-road tecrübesi yaşamanız dileğiyle.

0 yorum:

Yorum Gönder

Unordered List

Sample Text

hangifirmada.blogspot.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Konular

Yeni Konular

Text Widget