18 Ocak 2016 Pazartesi

idata

Almanya Vize Başvurusu

Almanya vize başvuruları artık idata üzerinden yapılıyor, online bir başvuru sistemi olan idata üzerinden gerekli bilgi ve belgelerinizi gönderiyorsunuz, elçiliğin incelemesi sonrası vize başvurunuz için size sistem üzerinden randevu tarihi geliyor. Eskisi gibi sadece randevu alabilmek için gereksiz kuyruklar ve günlerce beklemek artık yok.

Almanya Konsolosluğu ve İtalya Konsolosluğu idata Kullanıyor


Şuan için idata yı Alman ve İtalya konsoloslukları resmi olarak kullanmaktadır. İdata vize başvurusu için yapılan yoğun başvuru için iData ofislerini yetkilendirmiş durumda. İdata yetkili ofislerinden yapacağınız başvuru ile sizlerde sıra ve gün beklemeden randevularınızı alabileceksiniz.

İdata Hangi İllerde Hizmet Veriyor ? 

İdata belli başlı bir çok ilde hizmet veriyor, istanbul,  izmir, kayseri, gaziantep gibi illerden size en yakın idata ofisine başvurabilirsiniz fakat burada göz önünde bulundurmanız gereken bir sorun var, başvruların Ankara da bulunan idata ofislerinden yapılması süreci daha da hızlandırmaktadır. Ankara dışından yapılan başvurularda en büyük problem vize randevusu için gerekli belgelerin hazırlanarak kargo ile gönderilmesidir. Kargo sürecinde yeterince zaman kaybediliyor ve evraklarda eksik olması durumunda geri gönderilmesi, tekrar evrak hazırlanması gibi zaman kaybına neden olan süreçler yaşanmaktadır.

İdata Ofislerinde

  • Almanya’ya doksan günden az yada fazla yapacağınız konaklama veya seyahatleriniz
  • Almanya oturum kartı başvurusu ve yenileme veya Almanya ülkesine geri dönüş
  • Almanya aile birleşimi talepleriniz
  • Soyadı Beyanı ve Evlenme Ehliyet Belgesi
  • Belgeleme ve Tasdik İşlemleri
  • Pasaport veya pasaport kaybı, çocuk pasaportu, geçici pasaport, kimlik, süresi dolan pasaport ve kimlik yenileme başvuruları.
gibi vize işlemlerinizi çözebilirsiniz.

İDATA üzerinden yapılan başvurular kaç günde sonuçlanır?

İDATA üzerinden yapılan başvurular ortalama olarak 15(on beş) gün içerisinden sonuçlanır. Bu başvurunuzun durumuna göre daha kısa ve uun süre olabilir. Ticari başvurular genelde 2(iki) gün içerisinde sonuçlanır.

İDATA üzerinden Almanya vize başvuru yapmak zorunlu değildir. İsterseniz konsolosluktan randevu alıp müracaatınızı doğrudan konsolosluğa yapabilirsiniz. Ancak uzunca süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Vize için başvuru yaptıktan kaç gün sonra yanıt alabilirim?

Vize başvurunuzun yanıtı tamamen konsolosluk tarafından belirlenmektedir.Başvuru sebebiniz gitme amacınız ve konsolosluğun yoğunluğu gibi unsurlar bu süreçte rol oynamaktadır.Belirlenmiş net süre. 2 ile 30 gündür.Bu süre turistik ve aile ziyareti amacı ile yolculuk yaparken genelde 10 – 15 gün arası, ticari başvurularda 3 gün içinde sonuçlanmaktadır.Ticari başvuruların öncelik hakkı bulunmaktadır.Ticari başvuru yapabilmek için Almanya’dan adınıza gönderilmiş bir adet ticari davetiye bulunmak zorunluluğu vardır.

Vize başvurusunda ödemem gereken toplam tutar ne kadardır?

Vize başvurularınız şirketimiz aracılığı ile yapacağınız süreçte masraflarınız ile orantılı olarak değişim göstermektedir. Minumum 135 maksimum 265 euro olan bu ücret aralığı hakkında bilgi almak için bizi arayabilir yardım isteyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Unordered List

Sample Text

hangifirmada.blogspot.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Konular

Yeni Konular

Text Widget