31 Temmuz 2015 Cuma


Tehlikenin Farkında mısınız ?

Yazın plajlarda sıkça ve her yerde görebileceğiniz eğlenceli deniz aktivitelerini hepiniz bilirsiniz. Parasailing, deniz muzu, su koltuğu gibi şişme botlarla teknenin arkasına bağlanarak yapılan eğlenceli aktiviteler, elbette tatile gittiğimiz zaman biraz adrenalin biraz heyecan yaşamak için bunları deniyoruz.

Maalesef güzel yurdumuzda her sahada olduğu gibi bu sektörde de sırf para hırsı için bu konuda hiçbir lisansı veya tecrübesi olmayan insanlar tarafından yönetilmekte. Hiçbir tekne kullanım için lisansı olmayan insanların eline kaderinizi teslim etmeyin.

Fly-fish diye bilinen uçan balık şişme botunda ölen kadının durumu içler acısı, tekne aşırı hızdan takla atıyor ve arkadaki bağlı olan kadının üstüne düşerek feci bir ölüme neden oluyor. ilgili haberin detayları için buraya bakabilirsiniz.  

Yasal düzenleme var mı ?

Cidden araştırmak istediğim konulardan biride bu, araştırma sonrası yakında bloğumda sizlerle paylaşacağım. Kimdir bu insanlar, bu işi yaparken olması gereken yasal zorunluluklar nelerdir, kimler tarafından denetleniyor veya denetimi var mı ? İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

Sorgulayın

Maalesef yurdum insanı sürü psikolojisini takip eder, sorgulamaz direk balıklama atlar, siz siz olun sorun sorgulayın, sormaktan çekinmeyin sonuçta bunlar ticari hizmet veren kuruluşlar, paraya ve doğal olarak sizlere ihtiyacı var, sorduğunuz her soruya adam gibi yanıt vermek zorundalar, bu tür eğlencelere katılmadan önce enine boyuna sorun, dikkat etmesi gerekenleri söyleyin, hayatınıza sizden başka kimse önem vermez bunu lütfen unutmayın.

Yakında görüşmek üzere.

30 Temmuz 2015 Perşembe


Çok ilginç bir bilgi olacak paylaşmakta fayda var sonuçta bu sektörde olan binlerce kuruluş var. Efendim ubb öncelikle Ulusal Bilgi Bankası anlamına gelen bir kısaltmadır. Peki nedir bu ? :

  Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu bir web sistemidir, amaç medikal cihaz veya ürünlerin satışını, pazarlamasını veya ithalatını yapan firmaları bir sistem altında toplamak ve kontrolü sağlamaktır. Kontrolden kasıt bu işin sağlık simsarlığına dönüşmesini engellemek zira o kadar çok dandik ve bilinmedik sağlık ürünlerinin ülkemizde kontrolsüzce satılması son derece tehlikeli bir hal almıştı.

Bu sistem sayesinde firmalar önce kendini kaydeder daha sonra da ürünlerini ve ürünlerine ait standartların sağlandığı ce sertifikaları, noter onayları, yabancı dilde kullanma talimatı veya açıklaması var ise bunun yeminli çeviri ile yapılmış apostil onayları gibi bir çok bilgiyi de sisteme kayıt ederek sektöründe düzgün bir satıcı olduğunu ispatlamış olur.

Peki kayıt olmaz ise ne olur ? Sgk dahil bir çok sağlık kurumu ödeme yapmadan önce bu sisteme bakıyor ve orada yoksanız kusura bakmayın ama paranız ödenmiyor.

Kaydımı yapayım o zaman diyorsanız işte zorlu maraton orada başlıyor. Ubb firma kaydı ve ubb ürün kaydı son derece bilgi ve uzmanlık isteyen bir süreç. Tavsiyem oturup bununla uğraşmak yerine danışmanlık firmalarından yardım almanız ama cidden konusunda uzman bir firmadan yardım almalısınız hatta varsa firmanın referanslarına kadar bakın. 

Size bu konuda tavsiye edebileceğim en sağlam firma http://www.ubbkayit.gen.tr. Konusunda uzman bir ekiple çalışıyor ve referans listesine baktığınızda Türkiye'nin hemen her ili ile çalışıyorlar. Ankara'da olmaları ise en büyük avantajları zira sorun olduğunda direk Bakanlığa ulaşabilirler.


Arama motoru olarak neden google kullanırız ? Arama motorunun tarihçesi nedir ?

1994 de Lycos web üzerindeki ilk arama motorunu duyurdu, böyle bir şeye gerçekten ihtiyaç vardı, web alemi o kadar uçsuz bucaksızdı ki herkesin doğru bir bilgiye ulaşmasını sağlayan aracıya ihtiyacı vardı, çok fazla doğru seçeneklere ulaşılamasa da Lycos o  zamanlar bir nebze olsun çözüm getirebiliyordu, ve 4-5 sene sonra bu işin ciddi bir pazar oluşturacağı bilindiği için yeni arama motorları piyasada varlık gösterdi.

Çok fazla kişi bilmez ama google dan önce Yandex kurulmuştu, bugün 10 milyardan fazla sayfa barından yandex 1997 de kuruldu gerçi Türkiye'de bilinirliği neredeyse 2005 den sonra başladı,

Google ise 1998 de kuruldu ve pazarın dünyadaki tartışmasız tek lideri.  Çok fazla lafı uzatmayacağım ama demek istediğim vizyon sahibi olmayan yöneticilerden oluşan şirketler yok olmaya mahkumdur. Yukarıda yazdığım bu konu durumu o kadar güzel özetliyor ki. 

Neden daha önce kurulan bu arama motorları şuan revaçta değil de sadece google  rakipsiz tek lider ? Kısacası iş hayatındaki patronların yönetici veya personel seçimlerindeki hataları kendi şirketlerinin sonu olmasına kadar gidiyor, o yüzden vizyon sahibi ve işini bilen insanlarla çalışmak size her zaman kazandırır.  

Unordered List

Sample Text

hangifirmada.blogspot.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Konular

Yeni Konular

Text Widget