30 Temmuz 2015 Perşembe


Çok ilginç bir bilgi olacak paylaşmakta fayda var sonuçta bu sektörde olan binlerce kuruluş var. Efendim ubb öncelikle Ulusal Bilgi Bankası anlamına gelen bir kısaltmadır. Peki nedir bu ? :

  Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu bir web sistemidir, amaç medikal cihaz veya ürünlerin satışını, pazarlamasını veya ithalatını yapan firmaları bir sistem altında toplamak ve kontrolü sağlamaktır. Kontrolden kasıt bu işin sağlık simsarlığına dönüşmesini engellemek zira o kadar çok dandik ve bilinmedik sağlık ürünlerinin ülkemizde kontrolsüzce satılması son derece tehlikeli bir hal almıştı.

Bu sistem sayesinde firmalar önce kendini kaydeder daha sonra da ürünlerini ve ürünlerine ait standartların sağlandığı ce sertifikaları, noter onayları, yabancı dilde kullanma talimatı veya açıklaması var ise bunun yeminli çeviri ile yapılmış apostil onayları gibi bir çok bilgiyi de sisteme kayıt ederek sektöründe düzgün bir satıcı olduğunu ispatlamış olur.

Peki kayıt olmaz ise ne olur ? Sgk dahil bir çok sağlık kurumu ödeme yapmadan önce bu sisteme bakıyor ve orada yoksanız kusura bakmayın ama paranız ödenmiyor.

Kaydımı yapayım o zaman diyorsanız işte zorlu maraton orada başlıyor. Ubb firma kaydı ve ubb ürün kaydı son derece bilgi ve uzmanlık isteyen bir süreç. Tavsiyem oturup bununla uğraşmak yerine danışmanlık firmalarından yardım almanız ama cidden konusunda uzman bir firmadan yardım almalısınız hatta varsa firmanın referanslarına kadar bakın. 

Size bu konuda tavsiye edebileceğim en sağlam firma http://www.ubbkayit.gen.tr. Konusunda uzman bir ekiple çalışıyor ve referans listesine baktığınızda Türkiye'nin hemen her ili ile çalışıyorlar. Ankara'da olmaları ise en büyük avantajları zira sorun olduğunda direk Bakanlığa ulaşabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Unordered List

Sample Text

hangifirmada.blogspot.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Konular

Yeni Konular

Text Widget